Página 51 - Nadal 2018-2019

Versión de HTML Básico

tradicions 51
Els àpats de Nadal
Menja una mica de tot i de tot una mica!
S’acosta el Nadal, i junt amb ell, el fred, els
llums dels carrers, les trobades amb la família i amb
els amics. Són temps d’il·lusió, de regals, d’àpats
desmesurats i també de bons propòsits!
Es tracta d’anar compensant per tal de no
desequilibrar l’alimentació. Tindrem cura del
picoteig quan estem cuinant àpats nadalencs; si
tenim gana, millor preparar-nos un platet amb
aperitius lleugers com ara cherrys, pastanaga,
escopinyes, crema de verdures... De primers plats
podem innovar amb amanides de marisc, verdures
farcides, brotxetes de verdures... i pels segons plats
podem fer peix, gall d’indi, canelons de marisc o de
verdures... evitant així l’excés de greixos saturats i
colesterol.
A l’hora de les postres es tracta de comprar els
necessaris, tallar-los en trossos més petits, i fer una
tria dels que més agradin.
Per no abusar de l’alcohol, podem procurar
utilitzar copes més petites, beure a poc a poc i
alternar amb aigua, per evitar calories buides. Pel
que fa als refrescos és millor els de sense sucre.
A més, ens podem ajudar amb complements
com el Chitosan o Neopuntia que bloquegen
l’absorció dels greixos, i ajuden al fet que no sumem
calories extres. Fibres solubles com la glucomana
per anar més saciat i controlar més fàcilment.
Un cop passin les festes, podem ajudar a
l’organisme a tornar a la normalitat, ajudant amb
plantes que ens ajuden a desintoxicar i a drenar
com la dent de lleó, la carxofa, l’àloe vera, plantes
amargues...
També podem ajudar a recuperar la nostra
flora intestinal amb probiòtics o utilitzant kuzu
o umeboshi. Aquest últim és molt útil també per
ajudar a alcalinitzar l’organisme.
Molt bones festes!